Sint-Godelieveabdij Brugge / Saw and walked on Grand Place Bruges | Brugge : This is a category about beschermd erfgoed number.

Sint-Godelieveabdij Brugge / Saw and walked on Grand Place Bruges | Brugge : This is a category about beschermd erfgoed number.

Sint-Godelieveabdij Brugge / Saw and walked on Grand Place Bruges | Brugge : This is a category about beschermd erfgoed number.. De stichting wil brugge leefbaar houden en nog mooier maken voor inwoner en bezoeker. Het brugse stadsbestuur neemt de historische site voor vijftig jaar in erfpacht (onder voorbehoud van goedkeuring door de brugse gemeenteraad). Tijdens de godsdiensttroebelen moesten de monialen het klooster verlaten (dat nadien werd verwoest) en vluchtten ze eerst naar veurne en in 1586 naar brugge. Vanaf 1623 vestigden ze zich aan de boeveriestraat. Jump to navigation jump to search.

Johan bonny, beschouwingen over de vita godeliph van drogo. Het brugse stadsbestuur neemt de historische site voor vijftig jaar in erfpacht (onder voorbehoud van goedkeuring door de brugse gemeenteraad). Nog tot 12 september kan je het klooster ontdekken. You can visit st godelieve abbey in bruges from 12 august 2021 to 12 september 2021, from wednesday to sunday from 1 to 6 pm. Van 12 augustus tot 12 september kan je die verborgen religieuze parel bezoeken en met projectontwikkelaar tuin van heden mee op zoek gaan naar een nieuwe toekomst voor de erfgoedsite in het hart van de stad.

Stad Brugge on Twitter: "Uniek: #Brugge Foundation zet poorten van tuin Sint-Godelieveabdij open ...
Stad Brugge on Twitter: "Uniek: #Brugge Foundation zet poorten van tuin Sint-Godelieveabdij open ... from pbs.twimg.com
De vijf laatste zusters benedictinessen hebben begin 2014 hun abdij verlaten. Dit recent initiatief van de diocesane congregaties van wil garant staan voor een verder gebruik van de abdij en haar patrimonium conform de statuten van de abdij. Tijdens de godsdienstoorlogen einde 16de eeuw zochten de benedictinessen van gistel hun toevlucht in brugge. Thanks to city of brugge for supporting this event. Sinds 1626 leefden zij in een nieuwe abdij, eeuwenlang een uitzonderlijk goed bewaard slotklooster. De stichting wil brugge leefbaar houden en nog mooier maken voor inwoner en bezoeker. Elke zaterdag en zondag om 11.30 uur. Tot 8 jaar terug woonden daar nog zusters van de benedictijnen.

Beide sites kunnen als één geheel het voorwerp uitmaken.

Inschrijven vooraf is niet nodig. This is a category about onroerend erfgoed number. Het brugse stadsbestuur neemt de historische site voor vijftig jaar in erfpacht (onder voorbehoud van goedkeuring door de brugse gemeenteraad). Van 12 augustus tot 12 september krijg je de kans om op ontdekkingstocht te gaan door haar rijke geschiedenis. Inschrijven vooraf is niet nodig. Brugge foundation voert actieve gesprekken met het stadsbestuur/de erfpachthouder over. Denk mee na over de toekomst van de abdij. Van 12 augustus tot 12 september kan je die verborgen religieuze parel bezoeken en met projectontwikkelaar tuin van heden mee op zoek gaan naar een nieuwe toekomst voor de erfgoedsite in het hart van de stad. Ze verbleven er op verschillende plaatsen, onder meer. Geheel beslaat een ruime oppervlakte tussen de boeveriestraat en de koning albertlaan. Registration in advance is not necessary. Every saturday and sunday at 11.30 a.m. De vijf laatste zusters benedictinessen hebben begin 2014 hun abdij verlaten.

Er wordt gezocht naar een. Denk mee na over de toekomst van de abdij. Brugge foundation voert actieve gesprekken met het stadsbestuur/de erfpachthouder over eventuele overname van het beheer van deze site. Register in advance (info@bruggefoundation.be) and pay (€15 per participant into the bruges foundation account. Ze verbleven er op verschillende plaatsen, onder meer.

Brugge Kaas komt nu écht uit Brugge | Brugge | Regio | HLN
Brugge Kaas komt nu écht uit Brugge | Brugge | Regio | HLN from images1.persgroep.net
De sint godelieveabdij werd te brugge in de boeveriestraat gesticht op 6 mei 1623. Tot 8 jaar terug woonden daar nog zusters van de benedictijnen. In de twaalfde eeuw werd in gistel onder de naam abdij ten putte een benedictinessenabdij gesticht. Het klooster is geleidelijk aan gebouwd en uitgebreid. Sinds de 17e eeuw en tot eind 2013 een slotklooster van de zusters benedictinessen. Tijdens de godsdienstoorlogen einde 16de eeuw zochten de benedictinessen van gistel hun toevlucht in brugge. In het verlengde hiervan werd in 1633 een ingangsgebouw opgetrokken. Van 12 augustus tot 12 september krijg je de kans om op ontdekkingstocht te gaan door haar rijke geschiedenis.

Tijdens de godsdiensttroebelen moesten de monialen het klooster verlaten (dat nadien werd verwoest) en vluchtten ze eerst naar veurne en in 1586 naar brugge.

De vijf laatste zusters benedictinessen hebben begin 2014 hun abdij verlaten. Van 12 augustus tot 12 september krijg je de kans om op ontdekkingstocht te gaan door haar rijke geschiedenis. Johan bonny, beschouwingen over de vita godeliph van drogo. Jump to navigation jump to search. This is a category about onroerend erfgoed number. Dit recent initiatief van de diocesane congregaties van wil garant staan voor een verder gebruik van de abdij en haar patrimonium conform de statuten van de abdij. You can visit st godelieve abbey in bruges from 12 august 2021 to 12 september 2021, from wednesday to sunday from 1 to 6 pm. Tot 8 jaar terug woonden daar nog zusters van de benedictijnen. Beide sites kunnen als één geheel het voorwerp uitmaken. Brugge foundation voert actieve gesprekken met het stadsbestuur/de erfpachthouder over. Registration in advance is not necessary. Het klooster is geleidelijk aan gebouwd en uitgebreid. Er wordt gezocht naar een.

Registration in advance is not necessary. Tijdens de godsdiensttroebelen moesten de monialen het klooster verlaten (dat nadien werd verwoest) en vluchtten ze eerst naar veurne en in 1586 naar brugge. Inschrijven vooraf is niet nodig. De sint godelieveabdij werd te brugge in de boeveriestraat gesticht op 6 mei 1623. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Oproep Sint-Godelieveabdij | De toekomst van Brugge
Oproep Sint-Godelieveabdij | De toekomst van Brugge from www.detoekomstvanbrugge.be
In de twaalfde eeuw werd in gistel onder de naam abdij ten putte een benedictinessenabdij gesticht. Maar sindsdien staat het gebouw leeg. You can visit st godelieve abbey in bruges from 12 august 2021 to 12 september 2021, from wednesday to sunday from 1 to 6 pm. Van 12 augustus tot 12 september krijg je de kans om op ontdekkingstocht te gaan door haar rijke geschiedenis. Register in advance (info@bruggefoundation.be) and pay (€15 per participant into the bruges foundation account. Tijdens de godsdiensttroebelen moesten de monialen het klooster verlaten (dat nadien werd verwoest) en vluchtten ze eerst naar veurne en in 1586 naar brugge. Elke zaterdag en zondag om 11.30 uur. Ze verbleven er op verschillende plaatsen, onder meer.

Vooraf inschrijven (info@bruggefoundation.be) en betalen (15€ per deelnemer op rekeningnummer be59 5230 8078.

Register in advance (info@bruggefoundation.be) and pay (€15 per participant into the bruges foundation account. Brugge kwam tot een overeenkomst met vzw camino, een initiatief van diocesane congregaties van religieuzen. Inschrijven vooraf is niet nodig. This is a category about beschermd erfgoed number. Van 12 augustus tot 12 september kan je die verborgen religieuze parel bezoeken en met projectontwikkelaar tuin van heden mee op zoek gaan naar een nieuwe toekomst voor de erfgoedsite in het hart van de stad. In de twaalfde eeuw werd in gistel onder de naam abdij ten putte een benedictinessenabdij gesticht. Sinds de 17e eeuw en tot eind 2013 een slotklooster van de zusters benedictinessen. Thanks to city of brugge for supporting this event. De stichting wil brugge leefbaar houden en nog mooier maken voor inwoner en bezoeker. De sint godelieveabdij werd te brugge in de boeveriestraat gesticht op 6 mei 1623. Dit recent initiatief van de diocesane congregaties van wil garant staan voor een verder gebruik van de abdij en haar patrimonium conform de statuten van de abdij. Brugge foundation voert actieve gesprekken met het stadsbestuur/de erfpachthouder over eventuele overname van het beheer van deze site. Van 12 augustus tot 12 september krijg je de kans om op ontdekkingstocht te gaan door haar rijke geschiedenis.

SHARE
Subscribe to get free updates

Related Posts

There is no other posts in this category.

Posting Komentar